kermis attractie

Controle over je wordpress-site zonder coderen: pagina-bouwer (page builder)

Je hebt een thema gevonden dat je goed past, maar er zijn wat onderdelen die je wilt veranderen. Je wilt widget-gedeelten toevoegen op plekken die dat nu niet kunnen. Je wilt je pagina-templates opbouwen zoals jij het in je hoofd hebt. Je kunt niet coderen, maar je hebt genoeg kennis van design om een site voor een gebruiker (en Google) prettig in te stellen. Dan heb je met een pagina-bouwer (page-builder) volledige controle.

Met de komst van de Gutenberg-editor van WordPress heb je al veel opties voor de inhoud van je posts en pagina’s, maar nog niet zoveel voor de opbouw van je thema. Met een pagina-bouwer kun je met behulp van drag-and-drop alle onderdelen van je site veranderen zoals jij voor ogen hebt.

Hou er rekening mee dat pagina-bouwers veel code toevoegen aan je website en die dus kunnen vertragen. Het is ook lastiger om schema.org gestructureerde data voor Google in pagina-bouwers te krijgen. Ook verwacht ik in de toekomst dat Gutenberg steeds meer opties overneemt die de pagina-bouwers hebben.

Design is voor mij een valkuil. Met te veel functionaliteiten om die te wijzigen weet ik niet meer waar ik moet beginnen en voor je het weet is mijn site een kermis-attractie.
Een thema uitzoeken die goed aansluit bij mijn wensen, een goede plug-in om widgets aan te passen op verschillende devices en de rest eventueel aanpassen met CSS Hero heeft daarom mijn persoonlijke voorkeur.

Maar omdat niet iedereen hetzelfde is, hierbij een rijtje sterke pagina-bouwers:

Welke ervaringen heb jij met pagina-bouwers?

Over dit artikel
Controle over je Wordpress-site zonder coderen: pagina-bouwer (page builder)
Titel
Controle over je Wordpress-site zonder coderen: pagina-bouwer (page builder)
Beschrijving
Je kunt niet coderen, maar je hebt genoeg kennis van design om een site in te stellen. Dan heb je met een pagina-bouwer (page-builder) volledige controle.
Schrijver
Gepubliceerd op
Tips voor Wordpress
Logo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.